početna
kontakt
mapa weba

Bušenje i rezanje betona
i cigle dijamantnim alatom

Oprema
Rezanje armiranog betona

Oprema

Dijamantne rezalice

Naše dijamantne rezalice su među najboljima i najjačim na tržištu i možete se osloniti da naša mašinerija neće zatajiti u ključnim trenucima.

Sa dijamantnim rezalicama možemo rezati debljine do 65 cm jednostrano, odnosno čak preko 1 metar ako postoji mogućnost rezanja sa obje strane.

Dijamantna rezalica, odnosno strojevi kojim režemo beton sastoje od hidrauličnog agregata, vodilica, hidrauličnih crijeva, upravljačke elektronike, glave mašine koja na sebi nosi dijamantnu ploču sa zaštitom na sebi da se tokom rezanja ne bi netko ozlijedio.

Dijamantna ploča ima na sebi tzv. zube koji sadrže dijamante i oni ustvari režu beton i armaturu. Tokom rezanja dijamantna ploča se mora zalijevati laganim mlazom vode da se zubi ne bi pregrijali ili otpali. Ta voda se direktno usisava tako da se ti poslovi mogu obavljati i u namještenim prostorima koji imaju na podu parket, laminat, pločice.

Surađujemo sa inozemnim partnerima za nabavke dijamantnih ploča i spremni smo na sve vrste materijala odnosno prilagođavamo se tvrdoćama betona i količini i vrsti armature u njima, tako da i to ubrzava naš posao odnosno ne sprječava vas da u zadanim rokovima završite vaše projekte, ako ne i prije. Za rezanje je potrebna trofazna struja. 32 Ah peteropolna (industrijska) utičnica sa osiguračima jačim od 25 Ah.

Dijamantne bušilice

Imamo razno razne bušilice (električne, hidraulične), svaka bušilica ima svoju svrhu i namjenu ovisi o veličini rupe koju trebate.

Bušenje se izvodi sa laganim zalijevanjem sa vodom,koja se usisava sa posebnim tromotornim usisavačima za vodu. Ta voda se direktno usisava tako da se ti poslovi mogu obavljati i u namještenim prostorima koji imaju na podu parket, laminat, pločice.

Za bušenje do Ø 400 mm nam je dosta monofazna struja, a za veće promjere nam je potrebna trofazna struja (32 Ah peteropolna (industrijska) utičnica sa osiguračima jačim od 25 Ah.).

Izrada web stranica WEB Marketing